Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Årstiderna söker fler odlare

Årstiderna är ursprungligen ett danskt företag som satsat på prenumerationssystem med ekologiska frukter och grönsaker. Sedan etableringen i Sverige har företaget expanderat kraftigt och under 2008 ökar försäljningen med ca 70 procent. Varje vecka säljs 3500 lådor till svenska prenumeranter i södra Sverige, Stockholms- och Göteborgsområdet. Företaget räknar med att omsättning på ca 30 miljoner under 2008. Målsättningen är en omsättning på 100 miljoner kronor år 2012. För att klara expansionstakten behöver företaget nu utöka antalet svenska odlare.

-Vi är i behov av det mesta, men vi har särskilt intresse av att komma i kontakt med odlare som är intresserade av att odla bär och specialprodukter, tex gula morötter, polkabetor och mechesallad, säger René Jensen som är Årstidernas huvudman i Sverige.

2008-12-16