Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla ökar ekoinvägningen med 13 procent

Arlas produktion av ekologiska produkter har präglats av råvarubrist det senaste året och under hösten upphörde tillverkningen av ekologisk standardmjölk tillfälligt för att säkerställa tillverkningen av det övriga ekologiska sortimentet, detta trots att invägningen ökat rejält sedan förra året. Arlas prognoser för invägningen av ekologisk mjölk under 2008 ligger på 145 miljoner kilo. Det betyder en ökning på 13 procent eller 17 miljoner kg. Ökningstakten har dubblerats sedan 2007. Då ökade invägningen med 6,5 procent, eller 8 miljoner kilo.

-Vi ser ett fortsatt stort intresse för ekologiska produkter och det finns även fortsättningsvis en efterfrågan som är obesvarad, säger Tobias Wåhlen som är informationschef på Arla.

Arla har satt upp ett mål om fördubblad ekoproduktion till år 2011 och skall då vara uppe i 266 miljoner kilo per år. Det betyder att invägningen behöver öka ca 20 procent per år.

2008-12-15