Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lantmännens Cerall räddar franskt ekojordbruk

Lantmännen har arbetat intensivt för att få igenom ett godkännande av det biologiska betningsmedlet Cerall i Frankrike. För bara ett år sedan gjordes bedömningen att en registrering skulle ta minst fem år.

-I och med att det fanns ett stort behov av betningsmedel mot stinksot i höstvete för den ekologiska odlingen gjordes en särbehandling av registreringsansökan för Cerall, berättar Peter Annas, vd för Lantmännen BioAgri AB, ett dotterbolag till Lantmännen Lantbruk i ett pressmeddelande.

Cerall har godkänts i Frankrike, Holland och Belgien. Cerall är en vattenbaserad formulering av den naturligt förekommande jordbakterien Pseudomonas chlororaphis och används för betning av vete mot utsädesburna sjukdomar.

2008-12-12