Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lindahls kaffemjölk säljer över förväntan

På kort tid har Lindahls mejeriprodukters ekologiska kaffemjölk kapat åt sig 25 procent av företagets totala försäljning av kaffemjölk. Företaget omsätter 250 miljoner kronor under 2008 och av den totala försäljningen kommer 10 procent, eller 25 miljoner kronor, från den ekologiska försäljningen. Företaget har fler ekologiska produkter i sortimentet: Turkisk yoghurt, creme fraiche och kryddad bredbar ost.

-Vi försöker hitta hål på marknaden där det saknas ekologiska produkter, kaffemjölk var ett sådant. Vi kommer säkerligen att lansera fler ekologiska produkter under det kommande året. När det gäller den ekologiska kaffemjölken har det varit en jättesuccé och vi tror att den kommer att utgöra hälften av den totala kaffemjölksföräljningen inom kort, säger Johan Hedihn som är VD för Lindahls Food.

2008-12-05