Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Giftrester påverkar barns hormoner

Parabener, ftalater och bekämpningsmedel påverkar barns pubertetsutveckling, skriver den danska tidningen Politiken. Danska forskare menar att kemikalierna är en huvudorsak till att danska barn kommer tidigare in i puberteten än sina föräldrar. På danska Rigshospitalet har man märkt en kraftig stigning av barn som kommer in för behandling då de kommit in i puberteten flera år tidigare än genomsnittet. En av teorierna är att dessa barn redan i fosterstadiet påverkats av hormonstyrande ämnen.
Katharina Main, som forskar i hormonskador vid Rigshospitalet menar att moderns kost under graviditeten spelar en stor roll. Main menar att ett sätt att minska intaget av skadliga ämnen är att äta mer ekologiska produkter.
Läs hela artikeln här .

2008-11-26