Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fortsatt uppåt för ekologiskt i detaljhandeln

Signalerna från handeln har varit entydiga: Det finns för få ekologiska produkter och för lite ekologisk råvara på marknaden. Men vad händer om Sverige och omvärlden drabbas hårt av en långvarig lågkonjunktur? Inom detaljhandeln håller man humöret uppe. Hittills i år redovisar ICA en ökning på 80 procent, Coop 50 procent och Axfood 70 procent för det ekologiska sortimentet

-Vi ser ingen nedgång för det ekologiska sortimentet ännu utan vår 80-procentiga ökning håller i sig. Det är inte heller säkert att det behöver bli en nedgång. Personligen hoppas jag att man kanske handlar lite mindre, vi slänger väldigt mycket mat, och i stället satsar mer på högkvalitativa varor. Det vore också ett klimatsmart val att göra som konsument, säger Kerstin Lindvall som är miljöchef på ICA.

-Här på Coop har vi inte märkt något, försäljningsökningen för ekologiskt fortsätter i samma takt, säger Mikael Robertsson som är miljöchef på Coop.

2008-12-02