Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

AC Nielsen: Ännu ingen nedgång för ekoförsäljningen

Signalerna från handeln har varit entydiga: Det finns för få ekologiska produkter och för lite ekologisk råvara på marknaden. Men vad händer om Sverige och omvärlden drabbas hårt av en långvarig lågkonjunktur?

Det globalt ledande analysföretaget för försäljningsstatistik från handeln, AC Nielsen har ännu inga hårda fakta när det gäller en eventuellt minskad ekologisk försäljning, tidigast i januari kommer man att kunna göra en generell bedömning.

-Vi kan inte se att försäljningen påverkats utan den verkar följa sin tidigare utveckling. Men det här är den stora frågan. På andra marknader i kris är premiumprodukter på tillbakagång. Jag satsar en peng på att det kan bli minskningar på kort sikt, särskilt inom kategorier där prisskillnaden är stor mot det konventionella sortimentet, säger Bo Ekström, VD för AC Nielsen.

2008-11-19