Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Systembolaget ökar försäljningen med 45 procent

Försäljningen av ekologiska alkoholhaltiga drycker fortsätter stadigt att visa rejäla ökningar hos Systembolaget. Från januari till september 2008 ökade försäljningen med 45 procent jämfört med samma period föregående år.

- Förra året ökade den ekologiska försäljningen med 75 procent, så det kan tyckas som att ökningstakten mattats av, men ökningen är nu på betydligt större volymer än förra året. Vi fortsätter vår satsning på det ekologiska sortimentet, säger Sara Engstrand som är kategorichef på Systembolaget.

Det är främst kategorin vin som vinner mark. Sammanslaget ökade den ekologiska vinförsäljningen med nästan 70 procent under perioden. Kategorin öl ökade med 16 procent. Försäljningen av ekologiska sprit visar däremot en negativ tendens med en försäljningsminskning på 1 procent.

2008-12-02