Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

ICA: Det behövs fler producenter av KRAV-ägg

Den ekologiska försäljningen hos ICA har ökat med 70 procent under 2008 fram till och med september. ICA´s eget varumärke I love eco står för ca 28 procent av den ekologiska försäljningen. Totalt har nu ICA ca 700 ekologiska produkter i varuutbudet och fler ekologiska nyheter är på väg. En stor osäkerhetsfaktor för utvecklingen av det ekologiska sortimentet är dock tillgången på varor, något som drabbat ICA´s lansering av egna KRAV-ägg.

-Vår lansering av KRAV-ägg under vårt eget varumärke I love eco har blivit försenat eftersom det är brist på KRAV-ägg. Vi har just nu diskussioner med packerierna och hoppas nå en snar lösning. Men det behövs fler producenter av KRAV-ägg, säger ICA´s miljöchef Kerstin Lindvall.

2008-12-04