Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

200 ton spannmål och 60 ton grönsaker hos Green n´ Lean

Green n´Lean kan närmast beskrivas som ett helekologiskt, vegetariskt sabbmats-slowfood koncept. Produkterna är helt baserade på svenska ekologiska råvaror och tillverkas utanför Vara. I år har försäljningen sjudubblats och prognoserna för 2009 visar på en ytterligare fördubbling. Omsättningen landar på ungefär 7 miljoner kronor under 2008. Flera nya produktlanseringar är på väg som komplement till de nuvarande fem produkterna. Totalt köper Green n´ Lean in ca 200 ton ekologisk spannmål och ca 60 ton ekologiska grönsaker till tillverkningen 2008: Dinkel, nakenhavre , ärtor broccoli, morötter, kålrot, rödbeta och jordärtskocka, en volym som kommer att dubbleras under 2009.

-Vi kommer främst att köpa in från odlare i trakten, så långt det är möjligt. Vi önska komma i kontakt med intresserade producenter. Vi har ett förbehåll och det är att grönsakerna måste vara tvättade eller skalade, säger Pierre Hanell.

2008-11-17