Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

God Jul & Gott Nytt År önskar redaktionen


Då var det dags att avsluta år 2006. Besöksantalet på Ekoweb har fortsatt öka under året. I slutet av detta år räknar vi med att drygt 100 000 besökare (under 2005 var siffran 75 000) har varit inne och använt hemsidan. Det är en ökning med 40 procent. Antalet prenumeranter på nyhetsbrevet har också ökat, från 1400 till idag över 1600 stycken.

När man summerar det gångna året kommer de många positiva försäljningsresultaten först upp i tanken. Väl värt att nämna är ökningen inom mejerisidan, där ekologin sedan tidigare haft sitt starkaste fotfäste och fortsätter vinna mark.

Nu är det till och med brist på den ekologiska mjölken. Det verkar som om det lossnat för försäljningen av ekologiskt kött också, efter många år av trög försäljning.

Ekologin har under 2006 ofta omnämnts som en kommande trend, både av medier och företag i branschen och i Europa och USA har försäljningen skjutit i höjden. Kanske blir det kommande året ett genombrottsår även i Sverige? Vi ser fram emot ett spännande 2007!

Ekowebs reportage har under 2006 fått en än tydligare betoning på marknaden och den utvecklingen kommer att fortsätta under 2007. Bland annat har vi givit våra läsare de färskaste siffrorna och analyserna inom flera marknadsområden. I skrivande stund ligger planeringen för nästa års reportage färdig, självklart med utrymme för aktuell bevakning. Som ett smakprov från Ekoweb 2007 kan nämnas reportage med internationell prägel från Biofach samt intervjuer med tongivande aktörer på den svenska eko-marknaden.Cecilia Ryegård

Vidare kommer Ekoweb även år 2007 i ett antal artiklar redovisa resultat från 2006 års försäljning i några viktiga branscher. Först ut är försäljningen av ekologiska alkoholhaltiga drycker. Ett reportage om Systembolaget publiceras under januari. Vi kommer också även i fortsättningen skriva årstidsbundna odlingsreportage. Vår målsättning är att ha en unik nyhetsrapportering. Hos oss skall du kunna läsa det senaste inom ekologi när det gäller produkter och händelser på marknaden. Vi tar gärna emot tips!

Under 2006 gick medarbetaren Olle Ryegård vidare mot nya arbetsuppgifter. Huvudansvarig för sidan kommer Cecilia Ryegård att vara framöver medan Olle fortfarande kommer ”gästspela” då och då. Välkomna in på en kopp kaffe i våra fina lokaler hos Hushållningssällskapet, om ni har vägen förbi Skara. Vi önskar våra läsare en Fröjdefull Jul och Ett Gott Nytt Ekoår!

2006-12-20