Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

God jul från Ekoweb

 

Det tog tre veckor att samla redaktionen. Det togs 30 foton för att få ett (nästan) lyckat. Fotot föreställer: Nederst Olle, näst överst Svante och så Linda.

 

 Det är ingen anspelning på de anställdas vikt att säga att Ekoweb växer. Vi har faktiskt blivit större under 2003. Redaktionen består nu av chefen Olle Ryegård, nyhetsredaktör Svante Kaijser, och redaktören Linda Johansson. Linda är är mark-växtagronom och började arbeta med Ekoweb i maj. En extra tjänst kommer att ge större möjligheter till förstahandsnyheter och kontakter med företag.

Sedan Ekoweb startade år 2000 har den ekologiska produktionen utvecklats kraftigt och idag är det sällan brist på råvara som utgör flaskhalsarna på marknaden. Fokus för nästa års nyhetsbevakning kommer därför att ligga på förädlings- och försäljningsled.

Även reportagen kommer att få en tydligare betoning på marknad. I skrivande stund ligger planeringen för nästa års reportage färdig, självklart med utrymme för aktuell bevakning. Som ett smakprov från Ekoweb 2004 kan nämnas reportage från Biofach, Dansk livsmedelsindustri och produktion, samt intervjuer med tongivande aktörer på den svenska eko-marknaden. Vi kommer även i fortsättningen att skriva årstidsbundna odlingsreportage.

Besöksantalet på Ekoweb har ökat under 2003. I oktober sattes nytt besöksrekord med 1843 besökare på en vecka, och antalet prenumeranter på nyhetsbrevet överstiger 800. Optimatorn har fått fler och bättre funktioner efter höstens utvecklingsarbete.

Lokalerna på Hushållningssällskapet i Skara är lika trevliga som vanligt men börjar nu bli trånga. Nya rum är på gång och vi hoppas i fortsättningen ha mer än två platser till tre personer.

 

Välkomna in på en kaffe om ni är i trakten. Och God Jul! 

 

2003-12-24