Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Skånemejerier höjer ekotillägget

Från och med den 1 januari höjer Skånemejerier sina priser till mjölkleverantörerna. KRAV-tillägget höjs med 20 öre till 95 öre. Det genomsnittliga priset för ett kilo ekomjölk blir 4,54 kronor, eftersom det konventionella priset också höjs, med 15 öre. Därmed blir Skånemejerier det mejeri i landet som betalar bäst för den ekologiska mjölken. De nya leverantörspriserna kommer även märkas i butikerna eftersom Skånemejerier också går ut med en prishöjning till handeln på ca 5 procent. -Vi behöver mer ekologisk mjölkråvara. Den ekologiska försäljningen har ökat med 35 procent under 2007 och vi har brist på ekologisk mjölk, säger Per-Olof Johnsson som är produktchef på Skånemejerier. Skånemejerier väger in ca 14 miljoner kg ekologisk mjölk under 2007 och är därmed tredje största mejeri i landet. Skånemejerier har ca 12 procent av den ekologiska mejeriförsäljningen i Sverige.

2007-11-27