Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dansk eko-mässa hos svenska Axfood och Coop

I början av januari 2008 kommer danska ekoproducenter att visa upp sina produkter på två minimässor för Axfood och Coop i Stockholm, skriver Ökologisk Landsförenings tidning Ökologisk Jordbrug. Mässan har kommit till stånd genom ett samarbete mellan de två detaljhandelskedjorna och den danska motsvarigheten till KRAV, Ökologisk Landsförening. De danska producenterna skall få möjlighet att presentera sina produkter för de svenska kedjornas inköpare. Under 2005 låg den danska ekoexporten till Sverige på drygt 50 miljoner kronor men den svenska marknadens signaler är att den siffran kan komma att öka betydligt. Det är i första hand mejerivaror och kött som svenskarna förväntas efterfråga.

2007-12-06