Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arla självförsörjande på eko igen -Tills vidare

Under hösten blev Arla tvungna att lägga tillverkningen av konsumentförpackad ekologisk standardmjölk i malpåse för att säkerställa produktionen av övriga eko-produkter, eftersom bristen på ekologisk mjölkråvara var akut. Den åtgärden räckte inte utan man blev dessutom tvungen att leverera dansk ekologisk mjölk till sina storkökskunder, vilket ledde till missnöje på många håll. För att komma till rätt med problemet höjdes KRAV-tillägget i flera omgångar under hösten och ett intensivt arbete inleddes för att rekrytera fler ekologiska mjölkbönder. KRAV-tillägget är nu 76,9 öre efter den sista höjningen som genomfördes den 5 november. Snittpriset för ett kilo ekologisk mjölk är efter höjningen totalt 4,34 kronor. Nu kan Arla presentera 37 nya ekologiska mjölkbönder som börjar leverera till företaget innan året är slut. -Nu börjar vi se ljuset i tunneln. Vi restar inga ekologiska produkter nu och från vecka 48 försvinner den danska ekomjölken och ersätts av svensk. Vi lanserade dessutom fyra nya ekoprodukter under vecka 45, säger Ann Freudenthal som är ansvarig för Arlas ekologiska sortiment.

2007-12-11