Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scan: stor efterfrågan på KRAV-grisar till England

Sedan oktober 2006 har Scan återupptagit sin export till England. Det är företaget Eastbrook som börjat göra affärer med den svenska slakterijätten, en affär som allt eftersom utvecklats och nu är nästan en tredjedel av försäljningen av ekologiskt griskött hos Scan. I början köpte Eastbrook 20 eko-grisar i veckan. I januari utökades försäljningen till 50 stycken och från och med april lastas 100 eko-grisar för export till Eastbrook varje vecka. Scan slaktar nu mellan 350-400 eko-grisar i veckan. -Detta är en mycket bra affär för oss eftersom Eastbrook tar anatomiansvar, de köper hela KRAV-grisen. Försäljningen går också bra på den svenska marknaden just nu men det är exporten till England som gjort att hela KRAV-grisaffären kommit i ett bättre läge för vår del. Vårt enda problev just nu är att vi har aldeles för lite KRAV-grisar. Eastbrook har aviserat att de vill köpa mer än dubbelt så mycket, men vi har sagt att de inte kan få mer eftersom vi annars får brist på den svenska marknaden. Vi säljer allt vi får fram idag och arbetar hårt på att få fram nya KRAV-producenter, säger Billy Strid som är tillförselansvarig på gris hos Scan.

2007-12-05