Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Falköpings Mejeri höjer Krav-tillägget

Falköpings mejeri följde övriga mejerier och höjde nyligen också sitt pris på den ekologiska mjölken. KRAV-tillägget är nu 70 öre och totalt betalas 4,30 per kilo ekomjölk. Försäljningen av det ekologiska sortimentet har ökat med 25 procent under året och Falköpings mejeri säljer all ekomjölk man kan få fram som ekologisk. -Vi skulle kunna sälja dubbelt så mycket mot de 5 miljoner kilo eko-mjölk som vi säljer under 2007, om bara tillgången fanns. Vi upplever att intresset tyvärr är dåligt bland producenterna för att ställa om produktionen eftersom KRAV-reglerna upplevs som för krångliga. Vi funderar på en EU-certifiering i stället, både handeln och producenterna efterfrågar detta, säger Thomas Andersson som är VD för Falköpings Mejeri.

2007-12-18