Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Servera ökar 28 procent på eko

Servera är Sveriges största grossistföretag och har en marknadsandel av försäljningen till storkök och restaurang på ca 25 procent. Under en längre tid har företaget satsat på att utveckla sitt ekologiska sortiment genom att bland annat införa en egen linje med ekologiska storköksprodukter. Satsningen har gett resultat och under 2007 ökade Serveras ekologiska försäljning med 28 procent. Totalt ökade företaget hela sin försäljning med 12 procent och omsatte 6,2 miljarder kronor. -Man kan tala om ett trendbrott för ekologiska produkter. Intresset växer för att handla ekologiska produkter från hela restaurang- och storkökssidan. Det nationella målet om en konsumtion av 25 procent ekologiskt är en av de drivande faktorerna. Produktgrupper som ökar mycket är mejeri, som ju alltid varit stort på eko men ändå fortsätter öka. Även kött, som tidigare varit svårsålt, har fått ett uppsving. Frukt och grönsaker går också bra, säger Nils Berntsson som är inköpsdirektör på Servera.

2007-12-13