Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Team Ugglarp slaktar 100 ekonöt i veckan 2008

Efter att ha ingått ett avtal med City Gross kommer Ugglarps slakteri att öka sin slakt från 10 till ca 100 eko-nöt per vecka. City Gross gör en stor satsning på att utöka sitt utbud av kvalitetskött och sortimentet med butiksstyckat EU-ekologiskt nötkött, detta efter en ökad efterfrågan från kunderna. Ugglarp går därmed upp som god tvåa efter Scan när det gäller slakt av ekologiska nötdjur. Scan slaktar i dagsläget ca 200 eko-nöt i veckan. Ugglarp skall nu säkra tillförseln av eko-nöt, bland annat har man på ett informationsmöte till nötköttsproducenterna lovat att man skall vara det slakteri som betalar bäst för det ekologiska nötköttet. Den EU-ekologiska certifieringen beskrivs som mindre krånglig än KRAV´s regler, men producenterna kommer få samma betalning oavsett märkning.

2007-12-13