Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Norrmejerier betalar bäst för ekomjölken

Efter en kartläggning av vad landets fem största mejerier betalar för ekomjölken kan det konstateras att Norrmejerier är det mejeri som betalar bäst för ekomjölken. Från den förste januari får ekoproducenterna 4,93 per snittkilo ekomjölk. Kravtillägget höjs med 50 öre och blir 1,30. Näst bäst betalar Skånemejerier med ett KRAV-tillägg på 95 öre, en ökning med 90 procent på några månader. Totalt betalar Skånemejerier 4,54 kronor per snittkilo ekomjölk. Tredje bäst betalar Arla. Där är snittpriset på ett kilo ekologisk mjölk 4,34 kronor. KRAV-tillägget ligger på 76,9 öre. Milko och Falköpings mejeri har båda ett snittpris på 4,30 för ekomjölken. Milko har ett KRAV-tillägg på 80 öre och Falköping betalar 70 öre.

2007-12-11