Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Citygross storsatsar på ekokött

Butikskedjan City Gross, som ägs av Bergendahlsgruppen kommer att göra en stor satsning på ekologiskt kött under 2008 och rivstartar satsningen med en kampanj under vecka 2. Satsningen följer på City Gross tidigare satsning på kvalitetskött då man sålt butiksstyckat hängmörat nötkött från utvalda djur från Scan under varumärket Stjärnkött. City Gross är numera den enda butikskedja i Sverige som styckar köttet på plats i butik. City Gross säljer enbart svenskt kött. I den nya satsningen på ekologiskt nötkött kommer Team Ugglarp stå för slakten. Man räknar med en slaktökning från 10 till 100 nöt i veckan nästa år. Köttet kommer att säljas med EU-ekologisk märkning. Det kommer att förpackas på särskilda tråg för att underlätta för kunderna att se skillnad. -Våra styckmästare i butikerna märker av en ökad efterfrågan på ekologiskt kött. Den här satsningen hjälper oss möta den efterfrågan med ekologiskt kvalitetsnötkött, säger Anders R Karlsson som är produktchef för kött på Bergendahlsgruppen.

2007-12-04