Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Milko förbereder ekoexport

Mejeriföretaget Milko är på gång att ge sig in på exportmarknaden. Det är det gyllene läget på den internationella ekomarknaden som lockar. I många länder som Tyskland och Storbritannien är det stor brist på ekologiska mejeriprodukter och eftersom omläggningstalen är låga på många håll i Europa är det säljarens marknad. -Vi är i ett långt framskridet skede för att realisera exportplanerna. Det kommer att ske någon gång under 2008. Vad och vart vi kommer att exportera är hemligt ännu så länge. Vi håller just nu på att säkerställa råvarutillförseln av ekologisk mjölk, säger Anders Magnusson som är marknadsdirektör hos Milko. Milko är näst störst på ekomarknaden för mejeriprodukter och har en invägning på ca 20 miljoner kg under 2007. Det är en ökning med 11 procent mot föregående år. Milko har en vision om att hälften av omsättningen skall komma från den ekologiska försäljningen inom 10-15 år. I dag är andelen 7 procent.

2007-12-07