Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arlas ekopris ökade med 37 procent under 2007

Efter fyra prishöjningar på den ekologiska mjölken under hösten, kan det nu konstateras att priset ökade med 37 procent under 2007 hos Arla. Priset ökade lika mycket på den konventionella mjölken. Totalt betalar nu Arla 4,34 kronor per snittkilo ekologisk mjölk varav 76,9 öre är KRAV-tillägg. Just nu betalar Arla bäst i landet för den ekologiska mjölken, en position som man inte får behålla efter årsskiftet då Skånemejerier bli bäst betalande med 4,54 kronor i snittpris för ekomjölken, varav 95 öre är ekotillägg. Efterfrågan på ekologiska mejeriprodukter har ökat explosionsartat under 2007. Mejerierna har haft svårt att hänga med i den snabba utvecklingen, framför allt när det gäller rekryteringen av nya ekoproducenter. Hos Milko har invägningen ökat med 11 procent till 20 miljoner kg under 2007.

2007-12-27