Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

25 företag använder 75 procent av ekobomullen

Efterfrågan på ekologisk bomull har ökat lavinartat under de senaste åren och prognoserna visar på en tredubbling till 2008 och en ytterligare dubblering till år 2010, då marknaden beräknas vara värd ca 40 miljarder kronor, det visar en rapport från Organic Exchange. Det är de stora klädtillverkarna som börjat massproducera kollektioner tillverkade av ekologisk bomull som driver på försäljningen och 25 företag står gemensamt för 75 procent av förbrukningen av den ekologiska bomullen. Svenska H&M med en användning av 1100 ton ekologisk bomull under 2007 är ett av dem. De fem största köparna av ekologisk bomull på världsmarknaden är Wal-Mart (USA), Nike (USA), Coop Schweiz, Patagonia (USA) och Otto (Tyskland) Woolworth i Sydafrika och C&A (Belgien).

2007-11-28