Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hur nå 25 procent ekologiskt till år 2010?

Den 6 december organiseras en Nationell Aktörssamverkan av Ekocentrum och Ekologiskt Marknadscentrum för att ventilera frågan hur vi skall nå regeringens mål, 25 procent ekologiskt till år 2010. Syftet med sammankomsten är att öka kunskapen och intresset inom offentlig sektor så att de ekologiska inköpen kan fortsätta öka. Samverkansträffen vänder sig till politiker och tjänstemän inom kommuner och landsting, kostchefer, miljösamordnare, upphandlare, livsmedelsindustri, grossister och privata företag. Deltagarna kommer till exempel att få möjlighet till utfrågning av företrädare för några av marknadens största aktörer, bland annat Nils Berntsson som är inköpsdirektör på Servera, Jörgen Steen som är inköpschef på Sveriges största frukt och grönsaksföretag Everfresh, Nils Gunnar Johansson som är försäljningschef på Scan. Platsen är Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm. Anmälan senast den 29 november. För mer information: www.ksla.se

2007-11-22