Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Liten ökning av ekologiska julskinkor hos Scan

Just nu pågår arbetet på Scan för fullt med att ta fram årets ekologiska julskinkor. Förra året såldes 78 ton ekologiska skinkor som åts upp under juldagarna av de svenska konsumenterna. Årets produktion har ökats något för att kunna möta efterfrågan. -Vi tror på den ekologiska julskinkan. Förra året sålde vi något mindre än förväntat, framför allt för att butikerna inte lade så stora beställningar som vi trott. Många butiker stod sedan utan julskinka eftersom det inte går att komplettera beställningen i efterhand. Eftersom det är en liten andel hos Swedish Meats som är KRAV så måste försäljningen planeras i detalj för att det som tas fram också skall avsättas. Vi håller inte något lager, därför kan inte butikerna komplettera mer än prognos. Vi hoppas att man i år tänkt på detta och beställer i tid, så att alla som vill ha en eko-skinka också får en, säger Martin Pardell som är produktchef på Scan Foods.

2007-11-20