Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Plagg för alla i ekobomull hos H&M

Från och med i höst kan H&M erbjuda plagg för alla, tillverkade av ekologisk bomull, från nyfödd och uppåt. Eftersom intresset för ekologisk bomull är starkt ökande bland konsumenterna har H&M utökat sin satsning på den ekologiska bomullen genom att producera fler plagg som tillverkas av den. Under 2007 använder H&M ca 1100 ton ekologisk bomull i sin klädtillverkning, jämfört med 30 ton under 2006. Nu är ca 1 procent av H&M´s bomullsanvändning ekologisk. -Kläder av ekologisk bomull är efterfrågade just nu och då vill vi kunna erbjuda det, men ekologisk bomull är inget nytt för oss. Redan 1994 började H&M blanda ekologisk bomull i en del plagg. H&M vill främja ekologisk bomull som ett led i vår strävan efter mot hållbar produktion. Det är vår förhoppning att efterfrågan på kläder av ekologisk bomull ska bestå och bli ett stående inslag i vårt sortiment, men alldeles oavsett fortsätter vi med inblandningen av ekologisk bomull i en del av våra plagg på baby och barn, säger Camilla Eriksson som är pressansvarig på H&M. Något helt ekologiskt plagg kan H&M ännu inte erbjuda kunderna eftersom tillverkningsprocessen är den samma som för konventionella kläder. Vid tillverkning av bomullsplagg används uppskattningsvis 60 procent av kemikalierna vid tillverkningen och 40 procent vid odlingen.

2007-11-27