Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Flera nya eko-produkter hos Grangärde musteri

Grangärde Musteri utanför Ludvika har de senaste åren satsat hårt på ekologiskt. I dag är ca 90 procent av tillverkningen ekologisk. Företaget tillverkar saft, sylt, gelé och marmelad och förfogar över en av Europas största ekologiska bärodlingar. Under 2007 ökade eko-försäljningen med ca 40 procent och omsatte ca 15 miljoner kr. Det gör företaget näst störst inom ekosortimentet för nämnda produkter. Störst är Björnekulla, vars ekoförsäljning värderades till ca 25 miljoner kronor under 2006. Under 2007 har ett flertal nya produkter tillkommit i ekosortimentet. -Vi startade året med att börja producera två nya eko-produkter, blåbärssaft och hallonsaft. Vi har också under året utvecklat ett sortiment för storkök, med större förpackningar, eftersom vi märkte att intresset var stort. Under hösten har vi lanserat tre nya marmelader med smak av fläderblom, svart vinbär och jordgubbe. Under början av 2008 kommer en ekologisk körsbärssaft och vi planerar ytterligare tre till fyra nylanseringar under nästa år, säger Tomas Tillman som är ägare och VD för Grangärde Musteri.

2007-11-26