Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekomjölk till ammande ger färre allergier

Kvinnor som under graviditeten och amningen dricker ekologisk mjölk ger sina barn ett ökat skydd mot eksem, allergier och astma, det visar nya forskningsresultat från det holländska Louis Bolk institutet i Maastricht. Barn som ammats av mödrar som drack ekologisk mjölk hade i undersökningen 36 procent lägre förekomst av eksem än i gruppen där mödrarna drack konventionell mjölk. Det framgår också av undersökningen att om barnen själva fortsatte att dricka ekologisk mjölk gav det ett visst fortsatt skydd. Flera olika undersökningar visar att ekologisk mjölk har ett högre innehåll av bl. a. E-vitaminer, omega 3-fettsyror och antioxidanter. Forskningsrapporten finns att läsa på: http://www.louisbolk.org/downloads/1885.pdf

2007-11-20