Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Enbart eko-bananer på Coop Konsum och Coop nära

Från och med i måndags kommer det enbart att finnas ekologiska bananer i fruktdiskarna på Coop Konsum och Coop Nära i Stockholm och Göteborg. De ekologiska bananerna kommer att ha samma pris som de konventionella. Det är möjligt eftersom efterfrågan ökat tillsammans med utbudet och att effektiviseringar gjorts. Till att börja med kommer konverteringen att testas i Stockholm och Göteborg med omnejd. Om satsningen slår väl ut och tillgången kan garanteras så kan försöket kommat att utvidgas. Tidigare var en av fyra bananer som såldes på Coop ekologiska. Den andelen kommer nu att öka när de konventionella bananerna försvinner i butikerna i Stockholm och Göteborg. Coop står för mer än hälften av den ekologiska försäljningen i Sverige. Under 2006 ökade den ekologiska försäljningen på Coop med 7 procent. Försäljningsvärdet ökade med ca 50 miljoner kronor och under 2006 såldes ekologiska produkter för drygt 780 miljoner kronor i Coops butiker. Hittills i år ökar eko-försäljningen 17-18 procent. För första gången på 10 år kommer Coop troligen inte göra någon förlust utan visa ett nollresultat. Förra året gjorde Coop Sverige en förlust på ca 200 miljoner kronor.

2007-08-22