Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dibb får stororder från Jysk

Svenska Dibb AB, ett av de få företag i världen som producerar helt ekologiska bomullsprodukter, har fått en stororder. Det är butikskedjan Jysk, som nu börjar sälja Dibbs ekologiska bäddset i 320 butiker. – Ordern, som är värd uppemot 10 miljoner, är vår enskilt största första order någonsin. Det finns en enorm miljömedvetenhet bland konsumenterna i dag, säger Dibbs VD Per Holmberg. Det sortiment av ekologiska bomullsprodukter som nu blir tillgängligt för Jysks kunder är enbart producerat av ekologisk bomull. Dibb har dessutom miljösäkrat sina fabriker i Baltikum. Dibb har varit först i Norden med Svanen- och Kravmärkta bomullsprodukter och tillverkningen är helt ekologisk i alla led. Under 2006 omsatte Dibb ca 15 miljoner kronor. Innan Jysk´s order räknade företaget med en dubblering av omsättningen 2007.

2007-08-13