Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Flera nya eko-produkter från Semper

Var femte burk med barnmat som säljs i den svenska handeln är idag ekologisk. Under 2006 ökade försäljningen med 16 procent. Totalt värderas marknaden för ekologisk barnmat på burk till ca 60 miljoner kronor i butiksledet. Semper har idag 25 procent av den svenska marknaden för ekologisk barnmat på burk. Semper ökade försäljningen med 15 procent under 2006 och försäljningen är nu värd ca 15 miljoner kronor. Semper påbörjade en satsning på det ekologiska sortimentet under förra året med bland annat ny design på burkarna och har flera nya produkter på gång. De som hittills lanserats i år är en finpressad potatispuré med rapsolja från fyra månader och en hallon/päron-dryck i tetrapack från 1 år.

2007-08-16