Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dubblerad eko-försäljning hos Magnihill 2007

Magnihill utanför Helsingborg är i stark tillväxt och räknar med att öka försäljningen av såväl det konventionella som det ekologiska sortimentet under det här året. Företaget fryser och paketerar grönsaker och omsatte ca 65 miljoner kronor under 2006 och ca 11 miljoner kronor, eller 17 procent, av omsättningen stod den ekologiska försäljningen för. Bland kunderna som köper ekologiskt kan nämnas ICA Meny, Servera, Semper, Dafgård, Irma och Findus. Förra året ökade försäljningen med 43 procent -I år ser det mycket bra ut, trenden går mot att folk äter mer grönsaker. Jag tror att vi kan dubblera eko-försäljningen under det här året, förutsatt att vi får tag i tillräckligt med råvara. Just nu ser skörden inte så bra ut eftersom det regnat så mycket. Annars säljer vi allt vi får fram, vi har just nu underskott på ekologisk råvara. Det märks en attitydförändring bland kedjornas inköpare. Närproducerat och eko är hett just nu, säger Wiveca Persson-Almgren som äger och driver Magnihill.

2007-08-14