Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Magnihill: -Närproducerat och eko är hett just nu

Magnihill utanför Helsingborg är i stark tillväxt och räknar med att dubblera den ekologiska försäljningen under det här året. Företaget fryser och paketerar grönsaker och omsatte ca 65 miljoner kronor under 2006 och ca 11 miljoner kronor, eller 17 procent, av omsättningen stod den ekologiska försäljningen för. Bland kunderna som köper ekologiskt kan nämnas ICA Meny, Servera, Semper, Dafgård, Irma och Findus. Förra året ökade försäljningen med 43 procent. -Det märks en klar attitydförändring bland kedjornas inköpare. Närproducerat och ekologiskt är hett just nu. Kedjorna har fått fart på produktutvecklingen inom det ekologiska sortimentet. Trenden går mot nya rotfrukter och grövre snitt i blandningarna. Bland annat är det stor efterfrågan på polkabeta eftersom man vill att de ekologiska produkterna skall erbjuda något utöver det vanliga. Jag ser inga tecken på att intresset skulle svalna, jag tror att vi dubblerar vår försäljning av det ekologiska sortimentet under 2007, säger Wiveca Persson-Almgren som äger och driver Magnihill.

2007-08-20