Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Flera nya grönsaksblandningar på Magnihill

Magnihill utanför Helsingborg är i stark tillväxt och räknar med att dubblera den ekologiska försäljningen under det här året. Företaget fryser och paketerar grönsaker och omsatte ca 65 miljoner kronor under 2006 och ca 11 miljoner kronor, eller 17 procent, av omsättningen stod den ekologiska försäljningen för. Bland kunderna som köper ekologiskt kan nämnas ICA Meny, Servera, Semper, Dafgård, Irma och Findus. Förra året ökade försäljningen med 43 procent och i år räknar företaget med att dubblera den ekologiska försäljningen. -Vi har flera nya blandningar och mixer på gång. Kedjorna har vaknat till när det gäller ekologisk produktutveckling och efterfrågar allt mer nya produkter. Bland annat är polkabeta hett och man vill ha ett grövre snitt på grönsakerna, det skall vara tuggmotstånd, smak och en upplevelse för sinnet, säger Wiveca Persson-Almgren som äger och driver Magnihill.

2007-08-21