Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop: -KRAV är en klimat-märkning

Klimathotet har varit ett aktuellt samtalsämne i medierna under hela våren. Inte minst det extrema vädret på många håll har ytterligare satt fokus på hur vi lever och påverkar vår omgivning. Flera röster har hörts för en märkning av produkter där konsumenten kan få vägledning i sina inköp för att minska koldioxidutsläppen. Från Coop´s håll tycker man att det redan finns en sådan märkning: -Vi skulle vilja lyfte fram att KRAV-märkningen faktiskt är en klimatmärkning. Enligt våra uträkningar kan 20-30 procent av de koldioxidutsläpp som krävs för att producera ett konventionellt livsmedel direkt härledas till användningen av konstgödsel. Den belastningen har inte de KRAV-märkta produkterna, säger Mikael Robertsson som är miljöchef på Coop.

2007-08-09