Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Snart eko för en miljard hos Coop

Efter en bister tid för eko-försäljningen hos Coop Forum och Coop Supermarket, med flera år av minskningar i början på 2000-talet, så vände försäljningen och började öka igen med ett par procent under 2005. Under 2006 ökade den ekologiska försäljningen ytterligare och slutresultatet visar på en ökad försäljning med 7 procent. Försäljningsvärdet ökade med ca 50 miljoner kronor och under 2006 såldes ekologiska produkter för drygt 780 miljoner kronor i Coop´s butiker. Snart passerar eko-försäljningen en miljard kronor hos Coop. Om försäljningen, som hittills ökat med 18 procent i år, håller i sig så kommer värdet av Coop´s ekologiska försäljning vara uppe i 920 miljoner kronor vid årets slut och passera en miljard någon gång under 2008. Coop-butikerna står för nästan hälften av all ekologisk försäljning i den svenska dagligvaruhandeln.

2007-08-09