Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nestlé tappar 20 procent på eko-barnmat

Trots ett gynnsamt läge på marknaden så tappade Nestlé nästan 20 procent av sin försäljning på ekologiska barnmat på burk under 2006. Företaget sålde ekologisk barnmat för 3,65 miljoner kronor. I Danmark storsatsar Nestle på ekologiskt och konverterar hela sitt burksortiment, men i Sverige har man inga liknande ambitioner. De andra två företagen på marknaden, Hipp och Nestlé ökar sin försäljning med 24 respektive 15 procent. Var femte burk med barnmat som säljs i den svenska handeln är idag ekologisk. Under 2006 ökade försäljningen med 16 procent medan den konventionella försäljningen ökade med 5 procent. Totalt värderas marknaden för ekologisk barnmat på burk till ca 60 miljoner kronor i butiksledet.

2007-08-08