Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hipp ökar: Säljer 7 av 10 eko-barnmatsburkar

Sju av tio sålda burkar med ekologisk barnmat kommer från Hipp. Hipp har nu kopplat greppet om den svenska marknaden för ekologisk barnmat och har ökat sin andel av marknaden med 10 procent. Under 2006 ökade det helekologiska företaget den svenska försäljningen med 24 procent. Under 2005 ökade man försäljningen i med hela 72 procent. Det tyska märket saluförs under grossistfirman Arvid Nordqvists flagg, all tillverkning sker i Tyskland. Under 2006 sålde Hipp ekologisk barnmat på burk för 41 miljoner kronor. Var femte burk med barnmat som säljs i den svenska handeln är idag ekologisk. Under 2006 ökade försäljningen med 16 procent medan den konventionella försäljningen ökade med 5 procent. Totalt värderas marknaden för ekologisk barnmat på burk till ca 60 miljoner kronor i butiksledet.

2007-08-07