Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Var femte barnmatsburk är ekologisk

Var femte burk med barnmat som säljs i den svenska handeln är idag ekologisk. Ekologisk barnmat på burk är en snabbt växande marknad i Sverige. Under 2005 ökade kategorin med 53 procent och även om försäljningen inte ökade lika mycket 2006 och de stora ökningarnas tid kanske är förbi så räknar de stora aktörerna i branschen med att ekologisk barnmat på burk kommer att fortsätta öka och spela en allt viktigare roll. Under 2006 ökade försäljningen med 16 procent medan den konventionella försäljningen ökade med 5 procent. Totalt värderas marknaden för ekologisk barnmat på burk till ca 60 miljoner kronor i butiksledet. Den ekologiska barnmaten står för ca 19 procent av den totala försäljningen under 2006, det är en ökning med 6 procent. Sverige ligger långt efter övriga Europeiska länder när det gäller den ekologiska konsumtionen av burkbarnmat. I Tyskland är ca 60 procent av all barnmat som säljs ekologisk, i Storbritannien 70 procent och i Danmark ca 60 procent.

2007-08-02