Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stark eko-tillväxt hos brittiska kedjor

De brittiska detaljhandelskedjorna ser en fortsatt kraftig ökning av försäljningen av ekologiska produkter. Tesco, som utgör en tredjedel av den brittiska detaljhandelsmarknaden meddelar ökad försäljning under det andra kvartalet. Asda, som har 17 procent av den brittiska marknaden säljer långt mer ekologiskt idag än för ett år sedan. En stor del av förklaringen är att sortimentet har ökat från 325 till 1000 artiklar på ett halvår. Sainsburys, som har 16 procent av den brittiska marknaden har upplevt en fyrdubbling av den ekologiska försäljningen hittills i år. Enligt brittiska analytiker kommer den inhemska eko-marknaden att öka under de närmsta åren med 69 procent, från 22 miljarder kronor 2005 till mer än 37 miljarder kronor 2010.

2007-08-10