Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nya regeringen fortsätter satsningen på ekologiskt

Den nya regeringen kommer inte riva upp den gamla regeringens beslut om satsning på ekologiskt jordbruk. Den borgerliga regeringen fortsätter på den inslagna vägen mot att 20 procent av åkerarealen skall vara certifierat ekologisk år 2010. Det innebär en tredubbling av dagens areal på tre år. - Vi kommer inte att ändra på de mål som den gamla regeringen satte upp, säger den nye jordbruksministern Eskil Erlandsson (c) i ett pressmeddelande från Svenska Mässan, vilka anordnar den största satsningen på ekologisk produkter någonsin i Sverige på restaurangmässan Interfood den 4-6:e september 2007. Eskil Erlandsson är positiv till en utökad produktion av ekologiska livsmedel. - Men i slutändan är det konsumenternas efterfrågan som bestämmer om vi får se fler ekologiska livsmedel eller ej.

2006-12-08