Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dibb ab dubblerar försäljningen av KRAV-textil

Företaget Dibb ab har riktat in sin verksamhet på att handla med KRAV-märkta textilier. Företaget köper ekologisk bomull från Texas och tillverkningen sker i baltländerna. Dibb ab tillverkar sänglinne, frottéprodukter, väv och garn. Dessutom tillverkar man KRAV-märkta tamponger. De största kunderna är resebolaget Vingresor/Sunwing Resort, som köper sänglinne, och Coop. Dibb ab köper ca 2 miljoner ton ekologiskt odlad bommull under 2006. -Efter 10 år i uppförsbacke börjar det blåsa medvind för ekologisk textil. Vi har i år ökat vår omsättning med 50 procent och räknar med att omsätta 15 miljoner kr 2006. Under 2007 räknar vi med en dubblering av omsättningen. Det är ett enormt intresse just nu och vår expansion kan gå väldigt fort. Många hotell är intresserade av ekologiskt sänglinne, det blir inte dyrare än konventionellt eftersom det har tre gånger så lång livslängd. Den största bromsen är tvätterierna som ligger på stora lager av konventionella produkter av bomull/polyester. Dessa textilier är en av de värst bidragande orsakerna till växthuseffekten eftersom de eldas upp när de är förbrukade, säger Per Holmberg som är VD hos Dibb.

2006-12-27