Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk Tex Mex minskar

Kryddföretaget Santa Maria tappar på försäljningen av sina ekologiska Tex-Mex produkter. Drygt 10 procent har försäljningen backat hittills i år och värderas nu till ca 4,5 miljoner kr. Den konventionella försäljningen ökar däremot med ca 8 procent. Under 2005 ökade försäljningen för de tre ekologiska produkter som man i dagsläget saluför med 10 procent. Santa Maria säljer ekologiskt Tortillabröd, en kryddmix och tortillachips och företaget är ensamma på marknaden om ett ekologiskt Tex-Mex sortiment. Försäljningen av de ekologiska produkterna står för knappt 1 procent av den totala försäljningen av Tex-Mex produkter hos Santa Maria, som totalt säljer Tex-Mex för ca 500 miljoner kr årligen. Totalt omsätter Santa Maria 1,7 miljarder kr om året.

2006-12-15