Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-fil ökar 25 procent hos Milko

Försäljningen av ekologiska mejeriprodukter ökar stadigt hos Milko. Den ekologiska filen ökar 25 procent och dryckesmjölken ca 10 procent mot föregående år. Under 2007 beräknas ca 7 procent, 22 miljoner kg, av den totala volymen invägd mjölk vara ekologisk. Målet är 10 procent år 2010. För att möta den ökande efterfrågan på ekologiska mejeriprodukter kommer Milko försöka öka antalet eko-producenter. -Försäljningsökningen är stabil på ekologiskt. Den ekologiska filen går bra men framför allt ökar skolorna sina inköp av ekologisk mjölk. Även den nyuppstartade försäljningen av vår ekologiska hushållsost går bra. Vi har tagit marknadsandelar eftersom flera konkurrenter lagt ner sin ekologiska ost-produktion, säger Anders Magnusson som är eko-ansvarig på Milko.

2006-12-14