Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nya produkter för storhushåll hos Milko

Under hösten kommer en ekologisk nyhet för storhushåll hos Milko. Det är två förpackningar med ekologisk lättmjölk, en på 10 liter och en på 20 liter. Försäljningen av ekologisk dryckesmjölk ökar runt 10 procent hos Milko. Försäljningsökningen har legat stadigt på denna nivå under en längre tid och hos Milko räknar man med att ökningen kommer att fortsätta i samma takt under 2007. Det betyder att Milko kommer ha en volymandel om ca 7 procent ekologisk mjölk (22 miljoner kg) av totalvolymen under 2007. -Det är för att kunna tillgodose önskemålen inom den offentliga sektorn som vi tagit fram de nya produkterna. Framför allt skolorna ökar sina inköp av ekologisk mjölk och de efterfrågar lättmjölk, säger Anders Magnusson som är eko-ansvarig hos Milko.

2006-12-14