Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk ost fortsätter minska

Tillverkningen av ekologisk hård- och färskost fortsätter minska, visar statistik från Svensk Mjölk. Under 2005 minskade tillverkningen med 6 procent jämfört med året innan. Totalt användes 260 ton ekologisk mjölk för tillverkning av ost, under året före 280 ton. Minskningstakten har bromsats upp jämfört med de föregående åren. Under 2004 minskade den ekologiska osttillverkningen med 18 procent och året innan minskade den med 28 procent -Den ekologiska försäljningen är den försäljning som ökar mest hos oss just nu, med ett undantag, den ekologiska osten, som säljer dåligt. Det är svårt att få konsumenterna att vilja betala för mervärdet, säger Ann Freudenthal som är varumärkesansvarig för ekologiska produkter på Arla.

2006-11-30