Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Natracare -ekologisk intimhygien

Allt fler konsumenter får upp ögonen för ekologiska livsmedel. När det gäller ekologisk intimhygien är kännedomen bland konsumenterna mer eftersatt. De flesta produkter för intimhygien tillverkas med syntetiska och kemiskt behandlade material som kan framkalla allergier och överkänslighet. Sedan ett år tillbaka finns i Sverige företaget Ekohygien som säljer ekologiska intimhygienvaror från det engelska företaget Natracare. -Få kvinnor känner till fördelarna med ekologiska intimhygienartiklar. Många kvinnor lider i det tysta av de besvär de får av de syntetiska och kemikaliebehandlade material som de flesta tamponger, bindor och trosskydd på marknaden är tillverkade av. Brittiska och amerikanska gynekologer råder ofta sina patienter att byta till ekologiska intimartiklar. På Island har Natracare 15 procent av försäljningen av intimhygienmarknaden och vi hoppas att även de svenska kvinnorna skall få upp ögonen för Natracares produkter, säger Lisbeth Arvidsson på Ekohygien. Bindor, trosskydd, tamponger, våtservetter och inkontinensskydd ekologiskt producerade finns nu ute på den svenska marknaden. Produkterna finns tillgängliga i flera olika butiker över hela landet och går att beställa via Ekohygiens hemsida. För mer information: www. Ekohygien.se

2006-12-22