Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Alla Ferders KRAV-räkor sålda till Feskebröderna

Vi har tidigare rapporterat om fiskaren Charles Olssons svårigheter att sälja sina KRAV-fångade räkor. Intresset har varit dåligt från fiskhandlarna och av tre KRAV-certifierade båtar är det endast Charles Olssons trålare Ferder som i dagsläget bärgar KRAV-märkt fångst av räkor. En fångst som ofta fått säljas konventionellt. Men nu ser läget ljusare ut. Från och med oktober köper Feskarbröderna i Göteborg allt vad Ferder kan få upp i form av KRAV-räkor. Fångsten skall säljas i Feskebrödernas nya butik, till inrikesresenärerna på Landvetters flygplats. –Vi beräknar sälja ca 500-1000 kg i veckan. Vi är intresserade att se om folk vill ha detta och få reda på vad man tycker om produkten. Vi tror att vi här når rätt kundkrets. Om försäljningen slår väl ut har vi planer på att även sälja KRAV-märkt lax från Norge, säger Bertil Nilsson VD för Feskarbröderna. Företaget är både grossist och detaljist. Man fiskar, förädlar och tillverkar olika fiskprodukter och omsätter ca 230 miljoner årligen.

2005-12-22