Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV-Räkor i Feskarbrödernas butik på Landvetter

Fiskföretaget Feskarbröderna i Göteborg gör en satsning på en ny butik med försäljning och servering på Landvetters flygplats. Det är inrikesresenärerna man spetsar in sig på i ett samarbete med Malmö Aviation. I den nya butiken kommer KRAV-räkor att tillhöra sortimentet och eftersom man beräknar göra av med alla KRAV-räkor som räktrålaren Ferder i Grebbstead fiskar upp, samt fångsten från ytterligare en KRAV-godkänd trålare, blir det här troligen enda platsen i Sverige där man kan köpa KRAV-märkta räkor. –Vi beräknar sälja ca 500-1000 kg i veckan. Vi är intresserade att se om folk vill ha detta och få reda på vad man tycker om produkten. Vi tror att vi här når rätt kundkrets. Om försäljningen slår väl ut har vi planer på att även sälja KRAV-märkt lax från Norge, säger Bertil Nilsson VD för Feskarbröderna. Företaget är både grossist och detaljist. Man fiskar, förädlar och tillverkar olika fiskprodukter och omsätter ca 230 miljoner årligen. –Jag tror att utvecklingen går mot fler KRAV-produkter inom fiskerinäringen. Fisket måste bedrivas på rätt sätt och vi måste vara rädda om bestånden. Därför vill vi gärna gynna de som fiskar KRAV-räkor, det hoppas vi att kunderna vill också, avslutar Bertil Nilsson. Öppningsdatum för butiken är ännu ej fastställt, meddelas på Ekoweb inom kort!

2005-09-06